HTML

Kalia blogja

Az egész blog rólam, a mindennapjaimról és az eszmefuttatásaimról szól.

Friss topikok

Linkblog

Mai fiatalok

2009.05.04. 18:19 Kalia

Ok, én is 17 vagyok, de most én a még fiatalabb korosztályra gondolok. Gondolom, hogy mindenki tapasztalta már, hogy manapság már 13-14 évesen járnak bulizni az emberkék, már ilyenkor elvesztik a szüzességüket, és hát, sokuk már talán kipróbálta a drogot is. Korán kezdik, mondom én. Nem is akarok az ő életükbe beleszólni, csináljanak, amit akarnak, csak épp ne veszélyeztesség mások testi épségét. De egy valami nagyon idegesít, és ezt muszáj kiírnom magamból. Járjon haverokkal el ide-oda bulizni egy ilyen fiatal egyed, de egy valamiről ne feledkezzen meg: a családjáról. Mert olyan is van (oké, sokuk szerint sajnos). Lett egy baráti köröd, lehet, hogy ez az első vagy épp lecserélted a régit. Lógsz velük ide-oda, bulizol, msn-en dumálsz velük naphosszat, telefonon csevegsz velük, közben szépen lassan elfeledkezel mindenkiről, aki körülötted van. Nem mész el családi összejövetelekre, ha nálad vannak vendégek, inkább elhúzol otthonról haverokkal lógni, vagy ha nem lehet, bezárkózol a szobába és msn-ezel velük. Nem csinálod meg a ház körül  rád bízott teendőket, elfelejted a rokonaid szülinapjait vagy névnapjait, és azzal idegesíted a rokonaidat vagy a régi, megmaradt barátaidat, hogy állandóan az új csapatodról csevegsz nekik. Végülis, ezek a dolgok nem olyan gázok, egyszer úgyis észheztérsz, nem? Egyszer úgyis észreveszed, hogy mennyire elidegenedtél a számodra legfontosabbaktól, csak épp lehet, hogy már késő lesz. Addigra lehet, hogy már mindenki elfordul tőled, és nem biztos, hogy a mostani barátaid tényleg a barátaid rossz időkben is. Akkor ki marad neked?

Ezzel  csak azt akartam érézkeltetni meg közölni, hogy a család és az igaz barátok a legfontosabbak mindenki számára. Ismerkedj új emberekkel, de ne feledkezz meg a régiekről sem. Sose tudhatod, mit hoz a sors, sose tudhatod, hogy kire számíthatsz igazán. Tudom, ez a nyálas szöveg már mindenki fülén jön ki, de miért ne ismételjem meg százszor, ha ez az igazság? Én csak azt írom ki magamból, amit én érzek, gondolok és látok. És a fent leírtak sajnos így vannak (és nem csak kimondottan a 13 évesekre vonatkozik), és igenis idegesítenek. Látom, hogy minden ember felszínes a másikkal, az újonnan szerzett baráti köre meg közel sem olyan szép és tiszta, mint amilyennek látszik. Áskálódások, bunkóság, kibeszélés, kétszínűség...Mindennapos dolgok. És sajnos velem is így van, csak épp nem tehetek semmit ellene.

De te, aki magadra ismertél a fent leírtakból (tehát téged is elvarázsoltak az új haverok, és hanyagolsz minden mást, nem érdekel semmi, csak ők), és nem akarsz ilyen lenni, azt ajánlom, tegyél magad ellen. A te érdekdben. Mint ahogy már írtam, az igaz barátok és a szertő család a legfonotsabbak, és nem érdemes őket csak úgy eldobni egy újért.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kili-kalibejegyzesei.blog.hu/api/trackback/id/tr251102677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

napcsilla 2009.05.07. 21:59:14

Erre mindenki rájön...csakhogy sokaknál már késő.

napcsilla 2009.05.07. 22:00:11

Vagyis úgy akartam írni, hogy egyszer, előbb-utóbb rájön...

Kalia 2009.05.09. 14:36:36

Értjük, értjük...:P
süti beállítások módosítása