HTML

Kalia blogja

Az egész blog rólam, a mindennapjaimról és az eszmefuttatásaimról szól.

Friss topikok

Linkblog

Repülőszerencsétlenség a köbön... :'(

2009.06.07. 10:55 Kalia

Azt hiszem, mindenki tudja, miről szeretnék most írni ebben a bejegyzésemben, már 1 hete minden Tények és Híradó adás ezzel kezdődik: a 447-es francia járat balesetéről. Vajon mi történhetett, miért zuhant le, mit éltek át az utasok, hogy aztán soha ne mondhassák el, és magukkal vigyék a hullámsírba történetüket?  Ahogy teltek a napok, úgy egyre jobban halványult a remény is, hogy valaki túlélte, és hogy megtalálják a fekete dobozt. Most már mindenki tisztában van vele, hogy lehetetlen, hogy megatlálják azt a műszert. Ott, ahol eltűnt a radarról a gép, kb.5000m mély az óceán, ráadásul egyenetlen, dimbes-dombos a fenék, és ha a Titanicot meg egyéb más roncsot olyan nehezen találtak meg, ezt vagy soha, vagy csak évek múltán fogják kihalászni. És akkor mit fognak találni? Valószínűleg egy összenyomott fémlapot, ami már teljességgel hasznavehetetlen, ugyanis a fekete dobozok csak kb.5000m mélységig bírják vízben, aztán a nyomás kilapítja őket. Persze, lehet, hogy a határértéken ladolt, de mi van, ha arrébb sodródott? Lehetetlen, hogy megtalálják. Rejtély marad a szerencsétlenség oka, és csak találgathatunk.

Ültem már gépen, de nekem egy percig nem járt azon az agyam, hogy lezuhanhatunk. Sennki se gondol arra a buszon vagy a kocsiban, hogy balesetet fog szenvedni, és inkább nem is ül autóba. Ha arra gondolok, hogy a gépen ülök, és tudom, hogy az óceán felett repülünk, és tudom, hogy baj van a géppel, akkor azt mondom, hogy jobb is, hogy minden olyan gyorsan történt. Jobb is, hogy esélyük sem volt belegondolni az embereknek, hogy mi történik, és fog törénni velük. Gondoljunk csak bele: nyugodtan ülnek a gépen, olvasgatnak, beszélgetnek a szomszédukkal, élvezik a repülést. Aztán megrázkódik a gép, és a pilóta jelenti, hogy viharba kerültek, őrizzék meg a nyugalmukat. Akkor persze már mindenki azon agyal, hogy most mi lesz velük? Hirtelen zuhanni kezdenek, mindenki sikoltozik, mindenki tudja, mi történik ezután. Óriási robajjal a vízbe csapódnak, és darabjaira hullik szét az egész jármű. Ha valaki netalántán túléli, csak a roncsokat és a hullákat látja maga körül, és a végtelen víztömeget. Ha nincs egy kis sziget, amin elücsöröghet, akkor a jéghideg vízben fagy meg vagy a cápák falják fel, amik a vér szagára jöttek. Tudom, ez nagyon durva és zord, de én csak így tudom elképzelni, és ezek után jobb is, hogy úgy haltak meg az utasok, ahogy meghaltak.

Egész egyszerűen szörnyű, ami történt, nem szabadott volna, hogy ilyesmi előroduljon...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kili-kalibejegyzesei.blog.hu/api/trackback/id/tr331168828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pecky 2009.06.07. 12:28:34

Teljesen egyet értek veled.
Most mondták a tévében, hogy tegnap a brazilok rátaláltak két férfi holttestére és pár roncsra az óceánban, amelyek már bizonyítják, hogy a 447-es gép volt az.
Szörnyű, hogy mit érezhetnek most a hozzátartozók. Ennyi az élet. Pillanatok alatt semmivé válhatsz.
Engem már csak az érdekel, hogy mi okozhatta a balesetet. De biztos bele fog telni egy időbe, mire ezt kiderítik.

napcsilla 2009.06.07. 15:26:00

Valamitől felrobbant: vagy valami pokolgép, vagy a vihar következtében fellépő műszaki hiba miatt. Most legyenek okosok a nagy műszaki zsenik, a hiper-szuper-modern eszközök...ennyit róluk. :((
süti beállítások módosítása